3d2

Pond Cottages Feasibility / DRAFT

We have been busy exploring plans for the refurbishment and extension of two cottages in Beaulieu, Hampshire. The buildings occupy a fantastic long site fronting the historic and tranquil mill pond on the edge of the Beaulieu village in the heart of the New Forest National Park.

The two cottages, which have been owned by the client for many years, are in a state of disrepair and in need of complete refurbishment. The client wishes to extend both buildings to provide accommodation for their large family when they are holidaying in the New Forest, whilst re-imagining the sites wider landscaping and how the proposals fit within this.

Conceptually the buildings extend outwards from the existing buildings towards the mill pond, opening the south facing space between both buildings for shared landscape and socialising space. Terraces and landscape features mediate the level change across the site and step down towards the water enforcing this connection with the cottages. Internally the cottages have been refurbished and alerted to place an emphasis on sleeping accommodation for the family whilst the living spaces are moved towards the water, views and shared decked external space.

We are currently in Pre Application discussions with a full planning submission expected at the end of this year.

massing2

DEVELOPMENT SKETCHES

03 SITE SECTIONS2

SITE SECTIONS

04 PLAN 201

SKETCH PLANS

section3

SKETCH SECTION

SITE PLAN2

SITE PLAN