NR166329

The Foxhill

The Foxhill - Completed images

We have just photographed The Foxhill, which was completed last year. The images can be viewed on the project page below.

http://www.padstudio.co.uk/architecture-projects/residential-architecture/new-forest-low-energy-house/

The concept for the new building is that of a wrapping garden wall which creates a degree of privacy as the house is approached from the north-east. The new garden wall shields the open plan living spaces which are south facing and spill out onto the re-landscaped garden. The plan form is splayed to maximize views and solar gain, and two distinct wings are formed housing guest bedrooms and the family living wing.

The floor to ceiling windows and long south facing terrace enables landscaping to flow into the house and forms an outdoor room in the summer months.