The New Forest House

The replacement dwelling is set within an 18.5 acre plot, located adjacent to ancient woodland and heath, within the New Forest National Park. The massing, form and orientation of the new building has been carefully conceived in order that the proposals minimise the impact on the site and its surroundings. The main dwelling and guest building both have low rise green roofs.

The buildings are orientated to maximise solar gain and utilise ground source heat pump technology and a log boiler for heating and hot water requirements. Excavated material from the new basement and pool area has been re-used in the earth-berming to provide a visual screen to the north and help to reduce the sound impact of the nearby dual carriageway. The proposals also incorporate rain water harvesting, grey water recycling and a natural swimming pond to further increase biodiversity within the site. The materials used throughout are sustainable, durable and in harmony with the site and its surroundings.

This project was awarded ‘Best Residential Project in the UK’ in the 2010 Daily Telegraph, Home Building & Renovating Awards, and was runner-up in the Grand Designs Awards 2010, and shortlisted for the RIBA Awards in 2011.

PAD’s energy and enthusiasm for our project shone through and it was an easy decision to choose to work with them. (...read more)

  • Share
×

This site uses cookies. You can read how we use them in our privacy policy.